Kultamuseosäätiö hallinnoi Kultamuseota. Säätiön kotipaikka on Tankavaarassa Pohjois-Sodankylässä, Lapin kultamaiden portilla.  Kultamuseo on Sodankylän pohjoisosassa nelostien varressa sijaitseva erikoismuseo, ainoa laatuaan Suomessa ja maailmalla. Museo esittelee Lapin kullankaivun historian ja ulkomuseoalueen lisäksi kultaperinteen kansainvälistä puolta 20 erilaisella osastolla. Kultamuseo on avoinna ympäri vuoden ja vierailijoista noin puolet on kansainvälisiä. Tulevien vuosien isona hankkeena on Kultamuseon peruskorjaus.

Museonjohtajan tehtävänä on johtaa ja kehittää Kultamuseon toimintaa sekä vastata museon toiminnasta ja palveluista. Hän toimii myös muun henkilökunnan esimiehenä. Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto.

Arvostamme:

  • esimieskokemusta
  • yhteistyökykyä
  • kokemusta museoalalta
  • projekti- tai rahoituskokemusta
  • viestintäkokemusta
  • suomen kielen lisäksi vähintään englannin kielen taitoa
  • kiinnostusta pohjoiseen historiaan

Työsuhde on vakituinen ja siinä noudatetaan 6kk:n koeaikaa. Paikka täytetään 1.7.2023 alkaen tai sopimuksen mukaan. Palkkaus yksityisten museoiden TES. Voit esittää oman palkkatoiveen. Vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelo osoitetaan Kultamuseosäätiön hallitukselle ja toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen: kaisa.nikkila@kultamuseo.fi

Hakemuksen tulee olla perillä viimeistään torstaina 4.5.2023 klo 16.00. Haastattelut pidetään torstaina 11.5.2023 Teams-kokouksina.

Museonjohtajan valitsee Kultamuseosäätiön hallitus.

Lisätietoja antavat:
Kaisa Nikkilä, museonjohtaja, puh. 050 331 2370, kaisa.nikkila@kultamuseo.fi
Viljo Pesonen, Kultamuseosäätiön hallituksen pj, 040 526 4566, viljo.pesonen@sodankyla.fi