Talvitalkoot Kultamuseolla 29.-31.3.2019

Talvitalkoot järjestetään Kultamuseolla maaliskuun lopulla. Valon määrän puolesta tosin voidaan puhua jo kevättalkoista, lunta sen sijaan on vielä metri.

Tiedossa on perinteiseen malliin lumitöitä ulkoalueella, mutta viime vuoden syystalkoiden tapaan myös sisähommia löytyy näillä näkymin.

Kultamuseo tarjoaa talkoopäivinä lounaan ja yöpyminen tapahtuu Lapinkullan Ystävien ylläpitämässä Iso-ojan kämpässä noin 3km päässä Tankavaarasta.

Ilmoittautua voit talkoosivujen linkin kautta:

Kullanhuuhdonnan SM-kisat

2.- 3.8.2019

Tervetuloa aidon kultaperinteen äärelle, kullanhuuhtojien kohtaamispaikkaan! Vuonna 2019 kullanhuuhdonnan SM-kisat järjestetään juuri MM-kisojen kynnyksellä elokuun alussa.

Kullanhuuhdontakisoissa nopeus ratkaisee! Kilpailussa ei etsitä mahdollisimman paljon kultaa, vaan tiettyä määrää hiekkaan kätkettyjä hippuja. Jokainen kilpailija saa ämpärillisen hiekkaa, johon tuomaristo on piilottanut 5-12 kultajyvästä. Voittaja on se joka löytää kaikki hiput nopeimmin. Hukatuista hipuista tulee tietysti aikasakko. Myös ensikertalaiset voivat osallistua kilpailuun.

Kullanhuuhdontakisat ovat yleisölle ilmainen tapahtuma.

Itse kilpailun ohessa on ohjelmaa koko perheelle. Päivällä alueella on lapsille pomppulinna sekä ohjattua toimintaa. Lisäksi Kultamuseolla on lauantaina lasten ja nuorten ilta. Iltaisin bar Nuggetissa esiintyy rock&blues-bändejä.

Tule huuhtomaan kultaa

Meillä voit löytää omat kultahippusi matkamuistoksi!

Vaskoolinkäytön oppitunnilla opas neuvoo Kultamuseon ulkoaltaalla, kuinka pääset kiinni kullanhuuhdonnan saloihin. Löydä aitoa Lapin kultaa!

Hinta: 22 € / henkilö

Hinta sisältää museon pääsylipun, opastuksen ja välineet, huuhdotut hiput saa löytäjä pitää.

KULTAMUSEO, Tankavaarantie 11 C, 99695 TANKAVAARA