Kiertonäyttely "Kultaryntäys Lappiin"

Kultamuseon kiertonäyttely "Kultaryntäys Lappiin" kertoo Ivalojoen kultahistoriasta. Näyttely on osa kultahistorian 150-vuotisjuhlavuotta, joka jatkuu tänäkin kesänä ja syksynä.

Kesällä 1869 kahden merimiehen, Ervastin ja Lepistön, yli 2kg:n kultalöytö vahvisti Lihrin retkikunnan Nulkkamukassa 1868 tekemän 0,2g:n löydön tuloksen: Lapissa tosiaan on kultaa!

Vaikka kiertonäyttely on suunniteltu juhlavuotta silmällä pitäen, pystyy sitä aiheidensa puolesta esittelemään myöhemminkin kultahistoriaan liittyvässä kontekstissa.

Kullanhuuhdonnan MM-kisat 5.-10.8.2019

Kullanhuuhdonnan maailmanmestaruuskisat palaavat Tankavaaraan yli 10 vuoden tauon jälkeen!

Maailmanmestaruuskisat järjestetään heti SM-kisojen perään elokuussa.

Maailmalle levinnyt kilpailu sai alkunsa Tankavaarassa, jossa ensimmäiset kullanhuuhdonnan MM-kisat järjestettiin vuonna 1977. Kisat avasi tuolloin presidentti Urho Kekkonen.

SM-kisojen tapaan myös MM-kilpailut ovat yleisölle avoin ja ilmainen tapahtuma. Kilpailujen lisäksi alueella tapahtuu paljon muutakin!

Tule huuhtomaan kultaa

Meillä voit löytää omat kultahippusi matkamuistoksi!

Vaskoolinkäytön oppitunnilla opas neuvoo Kultamuseon ulkoaltaalla, kuinka pääset kiinni kullanhuuhdonnan saloihin. Löydä aitoa Lapin kultaa!

Hinta: 22 € / henkilö

Hinta sisältää museon pääsylipun, opastuksen ja välineet, huuhdotut hiput saa löytäjä pitää. Muistathan kesäkaudella varata ajoissa!

KULTAMUSEO, Tankavaarantie 11 C, 99695 TANKAVAARA