Kultamuseon syys-talkoot 4.- 6.10.2019

Lokakuun alussa vietämme perinteiseen tapaan yhteisen talkooviikonlopun, jossa järjestelemme ja siistimme Kultamuseon ulkoalueen talviteloilleen. Mikäli aika ja resurssit sallivat, on tiedossa sisähommiakin viime vuoden tapaan.

Kultamuseolla järjestetään torstaina 3.10 Kultasymposium, jonne talkoolaiset ovat tervetulleita! Vapaaehtoisilta ei peritä erikseen symposiumin osallistumismaksua.

Kultamuseon Tuki ry. järjestää talkoolaisille yöpymispaikan Iso-Ojan kämpällä, kolmen kilometrin päästä Tankavaarasta. Museo tarjoaa lounaan joka talkoopäivä Wanhan Waskoolimiehen ravintolassa.

Tervetuloa mukaan päiväksi tai vaikka koko viikonlopuksi! Ilmoittautuminen vapaaehtoistyön linkin kautta tai sähköpostitse hanna.mattila[at]kultamuseo.fi

Kiertonäyttely "Kultaryntäys Lappiin"

Kultamuseon kiertonäyttely "Kultaryntäys Lappiin" kertoo Ivalojoen kultahistoriasta. Näyttely on osa kultahistorian 150-vuotisjuhlavuotta, joka jatkuu tänäkin kesänä ja syksynä.

Kesällä 1869 kahden merimiehen, Ervastin ja Lepistön, yli 2kg:n kultalöytö vahvisti Lihrin retkikunnan Nulkkamukassa 1868 tekemän 0,2g:n löydön tuloksen: Lapissa tosiaan on kultaa!

Vaikka kiertonäyttely on suunniteltu juhlavuotta silmällä pitäen, pystyy sitä aiheidensa puolesta esittelemään myöhemminkin kultahistoriaan liittyvässä kontekstissa.

Tule huuhtomaan kultaa

Meillä voit löytää omat kultahippusi matkamuistoksi!

Vaskoolinkäytön oppitunnilla opas neuvoo Kultamuseon ulkoaltaalla, kuinka pääset kiinni kullanhuuhdonnan saloihin. Löydä aitoa Lapin kultaa!

Hinta: 22 € / henkilö

Hinta sisältää museon pääsylipun, opastuksen ja välineet, huuhdotut hiput saa löytäjä pitää. Muistathan kesäkaudella varata ajoissa!

KULTAMUSEO, Tankavaarantie 11 C, 99695 TANKAVAARA