Kultasymposium 4.-5.10.2018

Kultamuseon perinteinen Kultasymposium järjestetään tänä vuonna tavallista juhlallisemmissa merkeissä. Lapin kullan löytymisestä on 150 vuotta, mikä on huomioitu myös symposiumohjelmassa.

Kultasymposiumin ohjelmaan on aina kuulunut kaksi teemaa, katsaus museon tämänhetkiseen toimintaan sekä Lapin kulta-alueen ajankohtaiset aiheet. Tänä vuonna syvennytään Lapin kullankaivun kehitykseen viimeisten 150 vuoden aikana.

Symposium kokoontuu torstaina 4.10. Tankavaaraan, Kultamuseon auditorioon. Perjantaina 5.10. on Symposiumin retkipäivä.

Tervetuloa keskustelemaan - positiivisesti!

Julkaisemme tarkemman Symposiumohjelman myöhemmin.

Kullanhuuhdonnan SM-kisat

19.- 22.7.2018

Tervetuloa aidon kultaperinteen äärelle, kullanhuuhtojien kohtaamispaikkaan!

Kullanhuuhdontakisoissa nopeus ratkaisee! Kilpailussa ei etsitä mahdollisimman paljon kultaa, vaan tiettyä määrää hiekkaan kätkettyjä hippuja. Jokainen kilpailija saa ämpärillisen hiekkaa, johon tuomaristo on piilottanut 5-12 kultajyvästä. Voittaja on se joka löytää kaikki hiput nopeimmin. Hukatuista hipuista tulee tietysti aikasakko. Myös ensikertalaiset voivat osallistua kilpailuun.

Kullanhuuhdontakisat ovat yleisölle ilmainen tapahtuma.

Itse kilpailun ohessa on ohjelmaa koko perheelle. Päivällä alueella on lapsille pomppulinna sekä ohjattua toimintaa. Lisäksi Kultamuseolla on lauantaina lasten ja nuorten ilta. Iltaisin bar Nuggetissa esiintyy rock&blues-bändejä.

Tule huuhtomaan kultaa

Meillä voit löytää omat kultahippusi matkamuistoksi!

Vaskoolinkäytön oppitunnilla opas neuvoo Kultamuseon ulkoaltaalla, kuinka pääset kiinni kullanhuuhdonnan saloihin. Löydä aitoa Lapin kultaa!

Hinta: 22 € / henkilö

Hinta sisältää museon pääsylipun, opastuksen ja välineet, huuhdotut hiput saa löytäjä pitää.

KULTAMUSEO, Tankavaarantie 11 C, 99695 TANKAVAARA