Lapin kullan tie

Näyttely kertoo kullankaivajan työstä eri vaiheineen. Oma esittelynsä on Lapin kullan työstämisestä koruiksi. Näyttelyn pääosassa ovat kullankaivajat ja koruntekijät, painopiste on valokuvissa ja videoissa.

Vierailija pääsee kokeilemaan Kullankaivajan tunnepolku-peliä, jota pelataan suurilla pehmonopilla. Joudutko ehkä odottamaan heittokierroksen ajan imuletkun tiivisteen vuoksi tai pääsetkö monta askelta eteenpäin kauniin hipun löydyttyä?

Näyttely tuo näkyviin Lapin huuhdontakultaa uudesta näkökulmasta. Siinä esitellään yritysvetoinen Certified Gold of Lapland-projekti, jonka tavoitteena on sertifioida ja brändätä Lapin kulta kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Näyttely avoinna 18.5.2018 saakka museon aukioloaikoina.

Yhteistyössä:

Tule huuhtomaan kultaa

Meillä voit löytää omat kultahippusi matkamuistoksi!

Vaskoolinkäytön oppitunnilla opas neuvoo Kultamuseon sisäaltaalla, kuinka pääset kiinni kullanhuuhdonnan saloihin. Löydä aitoa Lapin kultaa!

Hinta: 22 € / henkilö

Hinta sisältää museon pääsylipun, opastuksen ja välineet, huuhdotut hiput saa löytäjä pitää.

Lemmenjoen talkooleiri 2018

Morgamojalla  11.-15.6.2018

Lemmenjoen Kultareitti-hankkeen yhteydessä kunnostetaan Morgamojan kämpän ja jokivarren ympäristöä talkooleirillä.

Leirillä on tiedossa risukon raivausta ja lapiotöitä. Myös ruuanlaittotaitoista henkilöä etsitään. Talkoolaisten yöpyminen tapahtuu Kotaojan huoltotuvalla, joka on noin kilometrin etäisyydellä talkookohteesta.

Leirille otetaan kahdeksan vapaaehtoista. Talkoot järjestää Kultamuseo yhteistyössä Metsähallituksen kanssa.

Jos kiinnostuit asiasta, voit ilmoittautua mukaan lähettämällä viestin alla olevan linkin kautta. Kultamuseo varaa itselleen oikeuden valita leirille lähtevät henkilöt. Voit lukea lisää Kultamuseon muusta vapaaehtoistoiminnasta täältä:

Olen kiinnostunut Lemmenjoen Talkooleiristä 11.-15.6.2018:

KULTAMUSEO, Tankavaarantie 11 C, 99695 TANKAVAARA