Kullanhuuhdonnan SM-kisat

2.- 3.8.2019

Tervetuloa aidon kultaperinteen äärelle, kullanhuuhtojien kohtaamispaikkaan! Vuonna 2019 kullanhuuhdonnan SM-kisat järjestetään juuri MM-kisojen kynnyksellä elokuun alussa.

Kullanhuuhdontakisoissa nopeus ratkaisee! Kilpailussa ei etsitä mahdollisimman paljon kultaa, vaan tiettyä määrää hiekkaan kätkettyjä hippuja. Jokainen kilpailija saa ämpärillisen hiekkaa, johon tuomaristo on piilottanut 5-12 kultajyvästä. Voittaja on se joka löytää kaikki hiput nopeimmin. Hukatuista hipuista tulee tietysti aikasakko. Myös ensikertalaiset voivat osallistua kilpailuun.

Kullanhuuhdontakisat ovat yleisölle ilmainen tapahtuma.

Itse kilpailun ohessa on ohjelmaa koko perheelle. Päivällä alueella on lapsille pomppulinna sekä ohjattua toimintaa. Iltaohjelma tapahtuu yleensä Nuggetin aukiolla.

Kullanhuuhdonnan MM-kisat 5.-10.8.2019

Kullanhuuhdonnan maailmanmestaruuskisat palaavat Tankavaaraan yli 10 vuoden tauon jälkeen!

Maailmanmestaruuskisat järjestetään heti SM-kisojen perään elokuussa.

Maailmalle levinnyt kilpailu sai alkunsa Tankavaarassa, jossa ensimmäiset kullanhuuhdonnan MM-kisat järjestettiin vuonna 1977. Kisat avasi tuolloin presidentti Urho Kekkonen.

SM-kisojen tapaan myös MM-kilpailut ovat yleisölle avoin ja ilmainen tapahtuma. Kilpailujen lisäksi alueella tapahtuu paljon muutakin!

Tule huuhtomaan kultaa

Meillä voit löytää omat kultahippusi matkamuistoksi!

Vaskoolinkäytön oppitunnilla opas neuvoo Kultamuseon ulkoaltaalla, kuinka pääset kiinni kullanhuuhdonnan saloihin. Löydä aitoa Lapin kultaa!

Hinta: 22 € / henkilö

Hinta sisältää museon pääsylipun, opastuksen ja välineet, huuhdotut hiput saa löytäjä pitää. Muistathan kesäkaudella varata ajoissa!

KULTAMUSEO, Tankavaarantie 11 C, 99695 TANKAVAARA