Tue meitä!

Kultamuseolla on pitkä ja ansiokas historia Lapin kullan tarinan tallentamisessa ja kertomisessa. Liity osaksi kimaltelevaa kultahistoriaa tukemalla toimintaamme! Olemme kiitollisia kaikesta avusta ja tuesta.  

Jos haluat olla mukana tukemassa toimintaamme, ota yhteyttä museonjohtaja Anna-Kaisa Ekiin – hän kertoo sinulle lisää eri mahdollisuuksista. Tiedustelut puhelimella +358 50 3312370 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@kultamuseo.fi.  

Nimikkoneliö

Hankkimalla nimikkoneliön saat nimesi Kultamuseon nimikkoneliötauluun. Sinulle myönnetään henkilökohtainen ainaiskortti ja todistus, johon nimikkoneliöpaikka on merkitty. Kortilla olet oikeutettu vapaaseen sisäänpääsyyn Kultamuseoon loppuiäksesi. Paikan saat itse valita vapaana olevista nimikkoneliöistä, ja voit lunastaa neliöitä haluamasi määrän. Yhden paikan hinta on 100 €. Nimikkoneliötaulu sijaitsee Golden World -näyttelyssämme näkyvällä paikalla, heti sisähuuhtomon vieressä. 

Härkäselkä-projekti

Härkäselkä on kultayhtiö Oy Lapin Kullan Ab kulttuurihistoriallisesti arvokas päärakennus, joka siirrettiin Inarin Härkäselästä Kultamuseolle vuonna 1977 ja kunnostettiin museorakennukseksi. Talon peruskiven muurasi presidentti Urho Kekkonen.  

Härkäselässä on kunnostustyöt menossa. Ulkotyöt valmistuivat kesällä 2022, seuraavaksi on sisäosien vuoro. Remontin valmistuttua Härkäselkään siirretään laaja Kivi- ja mineraalinäyttely. Kaikki kunnostushankkeet tukijat huomioidaan nimikyltillä rakennuksen seinässä. 
 
Hanketta tukevat tällä hetkellä Inarin kunta, AA Sakatti Mining Oy ja Antti Hjalmar Aarnio-Wihuri. 
www.inari.fi
https://finland.angloamerican.com/fi-FI

Kultamuseon tuki ry.

Talkoot ovat perinteinen toiminnan tukimuoto. Kultamuseon tuki ry. on aktiivisesti mukana talkoissa ja antamassa tietotaitoaan museon hyväksi. 

Jos sinua kiinnostaa liittyä mukaan Kultamuseon tuki ry:n toimintaan, ota yhteyttä yhdistyksen puheenjohtaja Esko Oravaan esko.orava (at) suomi24.fi tai +358 400 323 433