Viidenkymmenen vuoden ajan Kultamuseo on kertonut Lapin värikkäästä kultahistoriasta ja myöhemmin myös kansainvälisestä kultaperinteestä.

Juhlavuoden vaihtuva näyttely HIPUT – löytöjä Lapista avautuu yleisölle tiistaina 28.3.2023 ja se on esillä vappuun 2024 asti. Näyttelyssä kerrotan Lapin kultahistorian isommista ja pienemmistäkin hippulöydöistä eri kulta-alueilta. Paitsi museolla, näyttely on esillä myös Ivalon kirjastossa heinäkuussa 2023 ja Sodankylän kirjastossa helmikuussa 2024.

Kesän juhlaviikkojen aikana museovieraat pääsevät tutustumaan Lapin kullan kiehtovaan historiaan tarinoiden muodossa. Puolen tunnin teemaopastuksissa järjestetään kolmen tapahtumaviikon aikana (vk 24, 29 ja 30) maanantaista perjantaihin alkaen klo 14. Muina viikkoina elokuun loppuun asti esityspäivät ovat tiistai ja perjantai klo 14. Tuolloin opastuksen kesto on noin 15–20 minuuttia ja se keskittyy yhteen tai kahteen kulta-aiheeseen. Opastukset ovat osa museolipun hintaa ja kierrokselle mukaan mahtuu 20 ensimmäistä.

Tervetuloa matkalle mukaan juhlavuoden tapahtumiin!