Arkistopalvelut

Kultamuseolla on kokoelmissaan kullankaivuun, kultahistoriaan sekä kultaan liittyviä esineitä, kuvia, av-aineistoa ja kirjoja. Esimerkiksi arkistossa vanhinta osaa edustavat kauppias Goveniuksen dokumentit 1870-luvulta ja valokuvissa 1910–20-luvun kullankaivuun liittyvät kuvat. Aineisto on pääasiassa kotimaista, kansainvälisiä objekteja on verrokinomaisesti.  

Osa kokoelmista on vapaasti selattavissa internetissä valtakunnallisen finna.fi-palvelun kautta. Suosittelemme tutustumaan!  

Tutkijoiden on myös mahdollista selata ja tutkia objekti- ja kokoelmakohtaisia tarkempia tietoja tiedustelemalla omia tutkijatason tunnuksia, ne saa käyttöehdot hyväksymällä Kultamuseolta sovituksi ajaksi.   

KULTAMUSEON ARKISTOPALVELUHINNASTO

Toimituspalvelut

Kuva- ja skannauspalvelu
sisältää arkisto-objektin skannauksen ja toimituksen sähköpostilla tai sovittuun pilvipalveluun
10,00 € / kpl
Kopiot
Mustavalkoiset valokopiot1,50 € / kpl
Värilliset valokopiot3,00 € / kpl
Postikulut
Kirjepostilla lähetettäessä3,00 € / kpl
Laskutuslisä paperilaskulle2,00 € / kpl

Kuvankäyttöoikeudet

Yksityiset henkilöt ja voittoatavoittelemattomat organisaatiot
Ei-kaupallinen käyttö10,00 €
Kaupallinen käyttö40,00 €
Muut toimijat
Ei kaupallinen tai kaupallinen käyttö75,00 €

KÄYTTÖEHDOT

Kuvankäyttöehdot 

Kultamuseo luovuttaa oikeuden käyttää aineistoa tässä mainituin ehdoin. Tilauksesta tehdään aina kirjallinen vahvistus. 

Kultamuseon kokoelmiin kuuluva aineisto luovutetaan kertakäyttöoikeudella erikseen kirjallisesti sovittavaan tarkoitukseen. Käytön yhteydessä on aina mainittava Kultamuseon nimi. Valokuvan käytön yhteydessä on mainittava myös valokuvaajan nimi, jos tämä on tiedossa. 

Vastuu tekijänoikeussuojan noudattamisesta aineiston käytössä on tilaajalla. 

Digitaaliset kuvatiedostot on käytön jälkeen hävitettävä eikä niitä saa ilman erillistä lupaa luovuttaa kolmansille osapuolille. 

Tilaaja on korvauksetta velvollinen luovuttamaan Kultamuseon kirjastoon yhden kappaleen julkaisusta, jossa on käytetty Kultamuseon kokoelmia. Mikäli julkaisu on vain sähköisessä muodossa, toimitetaan liitetiedosto (pdf tms.). Julkaisun ilmestyessä nettisivuilla, toimitetaan sivun verkko-osoite käyttöoikeuksineen.