Olet tervetullut mukaan!

Vapaaehtoistyö ja talkoot ovat ja ovat olleet tärkeä osa Kultamuseon toimintaa. Yhdessä tekemällä saa aikaan enemmän. Talkoot ovat myös hyvä tilaisuus tavata vanhoja tuttuja ja löytää uusia. Haluaisitko sinä olla säilyttämässä kultaista historiaa?  Talkoisiin ja vapaaehtoistyöhön voi osallistua eri tavoin ja eri vuodenaikoina.  

Talkooviikonloput museoalueella 

Kultamuseolla järjestetään vuosittain kahdesta kolmeen talkooviikonloppua, jolloin museoaluetta huolletaan sekä tehdään muita ajankohtaisia hommia. Talkooviikonloput ovat tekemisen lisäksi sosiaalinen tapahtuma, jossa kohtaavat vanhat tutut ja uudet ystävät. Talkootehtävät vaihtelevat vuodenajan mukaan: talvella, kesällä ja syksyllä on ns. normiasioiden lisäksi erilaista vuodenaikaan liittyvää puuhaa. Jokainen vuosi tuo myös jotain uutta mukanaan.

Maastotalkoot 

Kultamuseo järjestää yhteistyössä Metsähallituksen kanssa talkooleirejä, joiden tarkoituksena on säilyttää ja kunnostaa kultahistoriallisia kohteita sekä niiden ympäristöjä. Olemme talkoilleet Ivalojoen ja Sotajoen varsilla, ja Lemmenjoella puolestaan järjestettiin talkooleirit 2017 ja 2018 Lemmenjoen Kultareitti-projektiin liittyen. Maastotalkoita pidetään lähinnä sulan maan aikaan ja ne kestävät 4–5 vuorokautta kerrallaan. Talkoolaiset leireille valitaan etukäteen. Talkooleirien kohteista ja ajankohdista päivitämme tietoa ajankohtaista-palstalle.

Apulaiseksi päiväksi, viikoksi tai vaikka pariksi? 

Apu on aina tervetullutta ja tekemistä löytyy ns. vakiotalkoiden ulkopuolellakin. Museo hyväksyy vapaaehtoisia ympäri vuoden erilaisiin museon tehtävää edistäviin töihin. Monenlaista erityisosaamista tarvitaan ja ihan perustaidoillakin pääset alkuun. Ennen vapaaehtoistyöhön tuloa kuulemme mielellämme kiinnostuksenaiheistasi ja osaamisestasi lisää. 

Käytännön asiat talkoissa ja vapaaehtoistyössä 

Tankavaarassa talkootyöhön osallistuville pyritään järjestämään majoitus Lapinkullan ystävät ry:n Iso-ojan kämpälle, joka on muutaman kilometrin päässä Tankavaarasta. Oma telttailu tai asuntoautomajoittuminen sopii sekin.  Vapaaehtoistyöhön osallistuville tarjoamme päivittäin lounassetelin Tankavaaran Wanhan Waskoolimiehen ravintolaan.  

Maastotalkoissa Kultamuseo järjestää osallistujille ruuan ja majoituksen maasto-olosuhteissa, mikä voi tarkoittaa esimerkiksi erämaamökkiä tai puolijoukkuetelttaa. Talkootapahtumissa väen pidempiaikaisesta muonituksesta huolehtii Kultamuseon Tuki ry. 

Kaikki suomalaiset talkoolaisemme ja vapaaehtoisemme kuuluvat Lähi-Tapiolan talkoovakuutuksen piiriin. 

Päivitämme talkoista tietoa ajankohtaista-palstalle ja lähetämme sitä myös talkoosähköpostilistalle ilmoittautuneille.  

Tervetuloa mukaan! 

Kultamuseon talkoo- ja vapaaehtoistoimintaan ilmoittautuminen